Verbouwing voormalige F16 shelter

Verbouwing voormalige F16 shelter

Verbouwing voormalige F16 shelter Technology Base

Koopmans Bouwgroep uit Enschede heeft een opdracht aangenomen van Area Development Twente (ADT) om een van de voormalige F16 shelters te verbouwen. ADT is de gebiedsregisseur voor de gebiedsontwikkeling voormalige vliegbasis Twenthe.

Gebiedsontwikkeling voormalige vliegbasis Twenthe

Op Technology Base staan dertien betonnen F16 shelters. Acht daarvan worden één voor één opgeknapt en geschikt gemaakt voor innovatieve bedrijven en functies en één daarvan wordt verhuurd aan Space53, het testcentrum voor drones op vliegveld Twente. Abbink Boekelo Wegenbouw heeft als onderaannemer de opdracht aangenomen van Koopmans Bouwgroep en is verantwoordelijk voor de verbouwing van het gehele buitenterrein zoals de aanleg van een wadi (infiltratievoorziening), het inzaaien van de bermen en de bestrating rondom de shelter.

Flora, fauna en explosieven

De betonnen shelters uit de jaren zeventig dienden als stalling voor F16 vliegtuigen. Alvorens de verbouwing van de shelter kon beginnen, moest er eerst voldaan worden aan enkele randvoorwaarden. Zo is er voorafgaand aan de werkzaamheden ecologisch onderzoek uitgevoerd om een inschatting te maken van de aanwezige beschermde flora en fauna. Daarnaast heeft onderzoek plaatsgevonden op Niet Gesprongen Explosieven (NGE’s). Deze heeft uitgewezen dat we veilig van start konden gaan!

top