Herinrichting centrumring Winterswijk

Herinrichting centrumring Winterswijk

Op 2 mei 2018 zijn wij – in opdracht van de gemeente Winterswijk – gestart met de herinrichting van de Dingstraat, Weverstraat en Zonnebrink. Het betreft hier de doorgaande ringweg om het centrum van Winterswijk.

Riolering en asfaltdeklaag
Ter bevordering van het verminderen van het afvalwater wordt er voor het terrein van de politie en Albert Heijn een extra riool aangelegd, zodat het hemelwater afgekoppeld kan worden van het gemengde rioolstelsel. Daarnaast wordt de bestaande weg voorzien van een nieuwe asfaltdeklaag en worden de trottoirs vernieuwd. De weg krijgt daarbij een nieuwe indeling: de rijstroken voor afslaand verkeer komen te vervallen.

Tijdelijk 1 rijstrook beschikbaar
Vanwege de wegwerkzaamheden wordt 1 van de 2 rijstroken afgesloten voor verkeer. Speciale geleidebarriers en verkeerslichten zorgen ervoor dat het verkeer in goede banen wordt geleid. De straten zijn hiermee wel in beide richtingen toegankelijk.

Bereikbaarheid woningen
De woningen blijven bereikbaar via de voetpaden. Wij zullen er alles aan doen om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Meer weten over dit project?
Heeft u vragen over de werkzaamheden in de Dingstraat, Weverstraat en/of Zonnebrink? U kunt deze stellen aan onze uitvoerder Martin Klein Nagelvoort. Hij is van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 17:00 uur bereikbaar op het telefoonnummer 053-4282278 of per e-mail: info@abbinkboekelo.nl.

top