Duurzaam op weg

Hét duurzame alternatief voor asfalt

Ecofalt is het nieuwe en meest innovatieve product van Abbink Boekelo Wegenbouw. Hét duurzame alternatief voor het reguliere asfalt. Koud geproduceerd, waardoor het verhitten van grondstoffen niet nodig is. Hoogwaardige, minerale grondstoffen binden zich door unieke Ecofalt bitumen op plantaardige basis. De onder- en tussenlaag bestaan voor 90% uit gerecycled slooppuin.

Ecofalt wordt volledig koud geproduceerd en verwerkt. Dit resulteert in bijna 100% reductie van de CO2 –uitstoot en het gasverbruik. Ecofalt is te verwerken tot een buitentemperatuur van -10°C, dus het hele jaar door.

www.ecofalt.nl

Ecofalt is groen

 • Besparingen

  Door het volledig koud produceren van Ecofalt wordt de CO2 –uitstoot geminimaliseerd en is er geen gas meer nodig voor verhitting.

  Voor een reguliere weg van 100 meter lang en 5 meter breed betekent dit een besparing van maar liefst 1575 m3 gas; een gemiddeld gasverbruik van een huishouden op jaarbasis. Daarnaast bespaart het 3,44 ton CO2 –uitstoot.

 • Gerecycled slooppuin

  De onder- en tussenlaag van Ecofalt bestaan voor 90% uit gerecycled puin. Dit puin is afkomstig uit sloopmateriaal van bijvoorbeeld oude gebouw of oude wegen. Ecofalt biedt hierdoor een oplossing voor het voorspelde overschot in slooppuin. Bovendien maakt dit het winnen van nieuw gesteente overbodig.

 • Logistieke voordelen

  Ecofalt wordt koud geproduceerd en kan dus ook koud vervoerd en verwerkt worden. Hierdoor hangt er een minder grote tijdsdruk aan het vervoeren van Ecofalt naar de plaats van bestemming. Dit levert vele voordelen op in de productie- en transportplanning, waarvan onder andere een hogere efficiëntie.

 • Verwerking bij omgevingstemperaturen

  Waar het verwerken van regulier asfalt niet meer mogelijk is bij temperaturen onder de 5°C, kan Ecofalt nog worden verwerkt bij omgevingstemperaturen tot -10°C, dus het hele jaar door. Met Ecofalt ligt de wegenbouw in de winter dus niet stil. Dit resulteert in een hogere continuïteit en een lagere seizoensafhankelijkheid.

Koud geproduceerd, duurzaam en milieuvriendelijk

 • Tot 100% reductie van gasverbruik en CO2 -uitstoot
 • Ecologisch vriendelijke bitumen
 • Hergebruik van slooppuin
 • Twaalf maanden per jaar te verwerken
 • Grote logistieke voordelen
top