CDA fractie bezoekt Abbink Boekelo Wegenbouw

CDA bezoekt Abbink Boekelo Wegenbouw

Afgelopen vrijdag bracht de fractie van de CDA en MKB Enschede/Twente ons een bezoek. Er is tijdens dit bezoek veel gepraat over sociaal ondernemen, de ontwikkelingen op het gebied van wegenbouw en Ecofalt.

De CDA fractie bezoekt regelmatig instellingen en bedrijven in de gemeente Enschede. Het doel hiervan is inzicht te krijgen in wat er leeft in verschillende branches en waar de mogelijkheden liggen om op in te spelen. Dit keer was de eer aan ons om de fractie te verwelkomen.

Tal van onderwerpen zijn tijdens het bezoek besproken, waarvan onder andere de rol van Charlotte Slotman als voorzitter van de ondernemersvereniging Marssteden, het aanbestedingsbeleid en ondernemen in Enschede en het sociaal ondernemen. Met trots toonden we ons Werkpakt certificaat. Mensen die behoren tot de Participatiewet en dus een afstand hebben tot de arbeidsmarkt bieden we een kans op een baan. Bovendien is Abbink Boekelo Wegenbouw een gemotiveerde en leerzame omgeving die we inzetten voor leerlingen in de vorm van een ervaringsplaats.

Daarnaast is er uitgebreid gepraat over de vestiging van Abbink op Terschelling, de veranderende markt en de ontwikkeling van Ecofalt, ons nieuwste en meest innovatieve product. Het duurzame alternatief voor asfalt. Charlotte Slotman en Geert Abbink vertelden enthousiast over het unieke koude mengsel van slooppuin en ecologische bitumen, wat enorme besparingen en voordelen oplevert. ‘Een mooi staaltje van Nederlandse – Duitse samenwerking bij deze innovatie. Goed om deze middag weer een actieve MKB onderneming te zien’, aldus Ton ten Vergert, woordvoerder Werk en Inkomen.

top