Abbink en Gemeente Enschede slaan handen ineen

Ecofalt, duurzaam asfalt, koud asfalt

De Nieuwe Beekweg te Enschede van Ecofalt

Abbink Boekelo Wegenbouw en Gemeente Enschede slaan de handen ineen op weg naar een duurzaam Twente. Ecofalt is een koud en duurzaam alternatief voor het regulier asfalt. In Enschede komt weer een weg van Ecofalt, in opdracht van Gemeente Enschede.

Besparing: het jaarlijkse gebruik van bijna twee huishouden aan gas en een CO2 –uitstoot waar op jaarbasis 231 bomen voor moeten groeien.

Ecofalt
Ecofalt is het nieuwe en meest innovatieve product van Abbink Boekelo. Hét duurzame alternatief voor het reguliere asfalt. Ecofalt is koud, hierdoor is er geen verhitting nodig in de productie wat resulteert in een reductie tot 100% in gas en CO2 –uitstoot. De hoogwaardige, minerale grondstoffen binden zich door de unieke Ecofalt bitumen op plantaardige basis. De onder- en tussenlaag bestaat voor 90% uit gerecycled slooppuin. Dit maakt het winnen van nieuw gesteente overbodig. Ecofalt is twaalf maanden per jaar te verwerken, met buitentemperaturen tot -10°C.

De Nieuwe Beekweg
De Nieuwe Beekweg is de tweede weg in Enschede waarop Ecofalt verwerkt wordt. Met de verwerking van Ecofalt op de Nieuwe Beekweg t.o.v. regulier asfalt besparen Abbink en Gemeente Enschede in totaal ruim 2675 m3 gas en reduceren we de CO2 –uitstoot met maar liefst 4630 ton. Deze hoeveelheden staan gelijk aan het jaarlijkse gasverbruik van twee huishoudens en de jaarlijkse groei van 231 bomen.

Pilot
Ecofalt wordt op de Nieuwe Beekweg verwerkt op basis van een pilot. De eerste pilot heeft plaatsgevonden op de Usselerveenweg in Enschede. Op basis van de resultaten is Ecofalt doorontwikkeld tot het verbeterde en nog uniekere Ecofalt met het gerecyclede slooppuin.

top