Ecofalt op Duurzame Dinsdag

Ecofalt heeft het tot de laatste drie geschopt in de race voor de Duurzame Dinsdag prijs 2016 die dinsdag 6 september uitgereikt is in de voormalige Tweede Kamer in Den Haag. Uit de ruim 500 ingezonden initiatieven heeft Dutch Solar Challenge uiteindelijk de prijs in ontvangst mogen nemen. Toch is het een belangrijke stap voor Abbink Boekelo dat met haar innovatie Ecofalt een prachtig middel in handen heeft voor een duurzamere infrastructuur in Nederland. Door de nominatie van deze landelijke innovatieprijs heeft Ecofalt nu ook de benodigde aandacht gekregen in politiek Den Haag en Duurzame Dinsdag-partners.

Duurzame Dinsdag en duurzaamheidsgoeroe Maurits Groenduurzamedinsdag_logo_kleur

Duurzame Dinsdag biedt duurzame ideeën een podium in politiek Den Haag. Het kabinet neemt elke eerste dinsdag van september een koffer vol duurzame initiatieven en ideeën in ontvangst. Van uitgewerkt businessplan tot een duurzaam idee in het eigen huishouden: de initiatieven in de koffer zijn ontzettend divers.

Maurits Groen, duurzaamheidsgoeroe en nummer 1 van de Duurzame Top 100, pleitte in zijn troonrede op Duurzame Dinsdag voor een alomvattend plan voor de verduurzaming van de Nederlandse economie. Groen is de medeoprichter van WakaWaka en ontwikkelt onder andere zonnelampjes waarvan er inmiddels 200.000 zijn verspreid, onder andere bij vluchtelingen in Irak, Syrië en Congo.

Certificaat-duurzame-dinsdag

top